Kultura, psychologia i jedzenie

Zajęcia we wtorek, godz. 13.15-14.30 (dwa razy w miesiącu)

Grupa min. 10 osób

Instruktorka Beata Cieślińska

Opłata: 70 zł/2x m-c, pozostali 80 zł/2x m-c. Pojedyncze zajęcia 40 zł, pozostali 50 zł

Zajęcia edukacyjne dla dorosłych, zwiększające świadomość na temat wpływu uwarunkowań kulturowych, społecznych i psychologicznych na dokonywanie wyborów żywnościowych. 
Historia ludzkości, religia, status społeczno-ekonomiczny, media, osobowość oraz emocje mają ogromny wpływ na kształtowanie się postaw i zachowań żywieniowych, rozwój różnych stylów jedzenia, w tym niebezpiecznych, i zaburzeń odżywiania.
W trakcie zajęć poznamy główne czynniki społeczno-kulturowo-psychologiczne wpływające na sposób odżywiania, mechanizmy ich działania oraz radzenia sobie z nimi.