Bal Sylwestrowy 2013
31 grudnia 2013
Sylwestrowa Noc już za nami! Nowy Rok przywitaliśmy w gronie bliskich i nowo poznanych osób. Była szampańska zabawa, a w przerwach pyszne menu. Nie zapomnieliśmy też o postanowieniach na Nowy Rok. Dziękujemy za wspólnie spędzony czas.
Menu na stołach:
Przekąski zimne
- Kompozycja wędlin i mięs marynowanych z piklami, pieczywo
- Warzywa świeże podane z zestawem dipów
- Schab po warszawsku z musem chrzanowym pod delikatną galaretą
- Śledzie w 3 smakach na półmiskach bankietowych
- Jajko rolowane w szynce wiejskiej na pierzynce z roszponki z musem majonezowym
- Koreczki z mini mozzarellą z pomidorkiem cherry dekorowane świeżą bazylią
- Polędwiczki drobiowe w panierce migdałowej podane na zimno z dipem koktajlowym
Sałatki
- Sałatka grecka tradycyjna
- Plastry grillowanego kurczaka na bukiecie sałat kruchych z sosem cezar
- Sałatka z brokułów z blanszowanymi na maśle migdałami, pomidorem cherry i słupkami sera cheddar , zakrapiana sosem jogurtowo-czosnkowym
Deser
- Patery świeżych owoców filetowanych
- Ciasta domowego wypieku: sernik, szarlotka, ciasto jogurtowe z owocami, ciasto orzechowe z migdałami
- Napoje zimne: soki owocowe, woda gaz i niegazowana, coca cola.
Dania gorące w bufecie szwedzkim
- Zupa: rosół z kołdunami lub żurek domowy z jajkiem
- I danie gorące: De volaille tradycyjny lub schab pieczony ze śliwką w sosie żurawinowym
- II danie gorące: barszcz czerwony z pasztecikiem.
- Dodatki: ziemniaczki opiekane w ziołach lub ryż smażony z warzywami, kapusta zasmażana lub bukiet surówek
- Napoje gorące bez ograniczeń: kawa, herbata, cukier, słodzik, cytryna, mleko.
- Szampan/wino musujące.