Bal Sylwestrowy 2013

Bal Sylwestrowy 2013

31 grudnia 2013

 

Sylwestrowa Noc już za nami! Nowy Rok przywitaliśmy w gronie bliskich i nowo poznanych osób. Była szampańska zabawa, a w przerwach pyszne menu. Nie zapomnieliśmy też o postanowieniach na Nowy Rok. Dziękujemy za wspólnie spędzony czas.

 

Menu na stołach:
Przekąski zimne

  • Kompozycja wędlin i mięs marynowanych z piklami, pieczywo
  • Warzywa świeże podane z zestawem dipów
  • Schab po warszawsku z musem chrzanowym pod delikatną galaretą
  • Śledzie w 3 smakach na półmiskach bankietowych
  • Jajko rolowane w szynce wiejskiej na pierzynce z roszponki z musem majonezowym
  • Koreczki z mini mozzarellą z pomidorkiem cherry dekorowane świeżą bazylią
  • Polędwiczki drobiowe w panierce migdałowej podane na zimno z dipem koktajlowym

Sałatki

  • Sałatka grecka tradycyjna
  • Plastry grillowanego kurczaka na bukiecie sałat kruchych z sosem cezar
  • Sałatka z brokułów z blanszowanymi na maśle migdałami, pomidorem cherry i słupkami sera cheddar , zakrapiana sosem jogurtowo-czosnkowym

Deser

  • Patery świeżych owoców filetowanych
  • Ciasta domowego wypieku: sernik, szarlotka, ciasto jogurtowe z owocami, ciasto orzechowe z migdałami
  • Napoje zimne: soki owocowe, woda gaz i niegazowana, coca cola.

Dania gorące w bufecie szwedzkim

  • Zupa: rosół z kołdunami lub żurek domowy z jajkiem
  • I danie gorące: De volaille tradycyjny lub schab pieczony ze śliwką w sosie żurawinowym
  • II danie gorące: barszcz czerwony z pasztecikiem.
  • Dodatki: ziemniaczki opiekane w ziołach lub ryż smażony z warzywami, kapusta zasmażana lub bukiet surówek
  • Napoje gorące bez ograniczeń: kawa, herbata, cukier, słodzik, cytryna, mleko.
  • Szampan/wino musujące.