GOTOWAnaKULTURA

GOTOWAnaKULTURA

Termin realizacji projektu: 20 sierpnia-27 października 2019

Termin warsztatów dla młodzieży: 20-22 sierpnia 2019

Nabór na bezpłatne warsztaty dla młodzieży: od 7 sierpnia 2019 do wyczerpania wolnych miejsc. 

Naucz się gotować, dowiedz się jak się zdrowo odżywiać i zrób artystyczny przepiśnik!

Młodzież w wieku 11+ zapraszamy na cykl bezpłatnych warsztatów kulinarnych w Praskiej Światotece  (ul. Szwedzka 6).

Wakacyjne zajęcia kulinarne i plastyczne w Praskiej Światotecedla młodzieży:

  • Grupa I: warsztaty kulinarne 20.08, warsztaty plastyczne 22.08
  • Grupa II: warsztaty kulinarne 21.08, warsztaty plastyczne 22.08

Zapisy już wkrótce za pośrednictwem strony internetowej oraz telefonicznie: 22 679 84 69.

Instruktorzy: DIETANOVA.

We wrześniu i październiku przewidujemy podobne działania dla dorosłych i seniorów. Szczegóły wkrótce.

Cykl warsztatów kulinarnych dla młodzieży, dorosłych i seniorów w Praskiej Światotece.

W ramach projektu w sierpniu, wrześniu i październiku odbędzie się sześć bezpłatnych warsztatów łączących sztukę kulinarną z kulturą. Spotkania w Praskiej Światotece będą okazją dla młodzieży, dorosłych i seniorów do pogłębienia swojej wiedzy na temat sztuki kulinarnej, poznania ciekawostek związanych z gotowaniem i zdrowym żywieniem. Warsztaty dla młodzieży, oprócz informacji na temat wyboru zdrowych składników posiłków, położą nacisk na naukę savoir vivre’u, „Stoliczku nakryj się”, czyli jak podajemy do stołu. Będą również warsztaty plastyczne, na których uczestnicy spiszą poznane wcześniej przepisy oraz ciekawostki na temat przygotowywanych dań w formie przepiśnika (miniksiążeczki kucharskiej) i ozdobią go własnoręcznie ilustracjami. Dorośli i seniorzy podczas swoich warsztatów z kuchnią multikulturową dowiedzą się o tradycjach, smakach i zwyczajach kulinarnych ludzi z różnych stron świata. Celem warsztatów jest wzbudzenie kreatywności kulinarnej w uczestnikach, pokazanie im alternatywnych dla starych i sprawdzonych przepisów z wykorzystaniem tego co moją już w swoich lodówkach (zero waste), wzbudzenie w nich otwartości na świat i inne kultury przez „podróże kulinarne”.

ORGANIZATORZY:

DOFINANSOWANIE:

PARTNERZY: